voorbereiden

Nu mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever zich bijna aandient, is het wel essentieel dat ik mij goed voorbereid. Dit doe ik dan ook. Voor mijzelf heb ik een strakke voorbereiding gemaakt bestaande uit verschillende onderdelen. Nee, niet me nog meer inlezen in wat mijn nieuwe werkgever allemaal doet en hoe ik mijn rol daar zal moeten gaan invullen. Mijn voorbereiding is anders. 

 

Als eerste train ik het opstaan-ritueel. Dit bestaat uit twee onderdelen.  Allereerst bouw ik mijn snooze gedrag af. Je kan namelijk niet van de ene op andere dag van 5 keer snoozen naar nul keer snoozen gaan. Dit geeft een te groot schokeffect en zou kunnen leiden tot een abnormale wakker/slaap stand gedurende de dag. Ik ben nu twee weken bezig met dit afbouwen en zit nu op 2 keer snoozen per ochtend en werk aan de laatste stapjes. Het tweede deel van de training ‘opstaan’ bestaat uit het zo snel mogelijk uit bed stappen, douchen, aankleden en het nuttigen van een gezond ontbijt. Mijn snelste tijd staat nu op 23 minuten en 48 seconden. Ik heb dus nog een paar dagen om de tijd aan te scherpen en de streeftijd van 16 minuten te halen.

 

Een volgend essentieel onderdeel van het welslagen van de eerste werkdag is het genoeg handen kunnen schudden zonder dat er verzuring optreedt in mijn rechterhand of arm. Dus nadat ik mijn opstaan-training heb volbracht trek ik mijn trainingspak aan en ga bij de ingang van de Albert Heijn staan. Gelukkig woon ik dichtbij. Elke morgen sta ik keurig 5 minuten voordat de Albert Heijn opengaat voor de klaphekjes. Als dan de rolluiken opengaan kan ik gelijk alle ochtendhumeurtjes met een lach en al handenschuddend welkom heten. Gelukkig was de manager van de Albert Heijn bereid hier medewerking aan te verlenen, want hij zag er ook wel de voordelen van in. Menig ochtendhumeur werd door het handen schudden een lach en zal resulteren in beter koopgedrag. Mijn arm en hand beginnen nu al redelijk getraind te raken en wel zo dat ik voor het evenwicht ook mijn linkerhand en arm gebruik.

 

Het laatste onderdeel en zeker niet de minst belangrijke is het trainen van mijn hersenen. Want mijn brein heeft toch een aantal weken stil gestaan. Ik speel twee keer op een dag memory en laat 1 keer per dag mijn huiskamer leeg halen om daarna mijn huiskamer weer op exact dezelfde manier in te richten. Dit alles om alle vijftig namen te onthouden en aan de juiste gezichten te kunnen koppelen. Het zal mij niet overkomen dat ik dadelijk tegen Esther Dirk zal zeggen en tegen Dirk Jan-Jaap.

 

Al zeg ik het zelf, ik ben goed op weg en de voorbereidingen gaan gestaag vooruit.
Ik durf te zeggen, sterker nog:
Ik zeg:

“Ik ben er klaar voor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.