Hoe meer ik het doe, hoe meer ik besef dat die woorden eigenlijk de lading niet dekken. Kwetsbaar opstellen, een letterlijke vertaling laat een negatief iets zien. Maar negatief is het niet, juist het tegenovergestelde. Hoe meer je van jezelf kan en durft bloot te geven hoe krachtiger je eigenlijk wordt en juist niet meer kwetsbaar bent.
Openheid is mijn in ziens een betere bewoording. Juist dat heeft mij veel opgeleverd. Zoveel dat er inmiddels veel om mij heen gebeurd waar ik zeer blij van wordt. Blij van de mensen die ik heb geïnspireerd tot het schrijven van gedichten. En blij wordt ik van de mensen die ik heb geïnspireerd tot het vormen van hele mooie ideeën.
Hoeveel woorden ik hier ook aan zal spenderen ze zullen nooit dat gevoel kunnen beschrijven welke mij dat geeft. Mensen bedankt, jullie maken mij een blij mooi mens.

Ondanks ik zo voor openheid ben is er toch iets wat ik deels verborgen houd. Iets wat ik ook pas recentelijk heb ontdekt bij mezelf. Ontdekt doordat ik bezig ben om steeds meer in mijn gevoel te staan. Dan lijkt het, dat wat ik ontdekt heb bij mezelf, tegenstrijdig. Maar ja ik ben niet voor niks die uitzondering op mijzelf.
Mijn ontdekking wil ik dan ook openbaren. Maar ik zou mezelf niet zijn om dat juist wat anders te doen. Eerder schreef ik al dat ik het deels verborgen houd. Voor mijn lezers van gedichten zou het al duidelijk kunnen zijn. De uitdaging van mij lezers zit dus verstopt in mij recente gedichten. Ik ben benieuwd wat jullie zien in mijn laatste gedichten op deze site of op mijn facebook pagina.

 

Wat heb ik ontdekt tijdens mijn reis naar mijzelf?

9 comments on “Verborgen openheid.
 1. Pubbie schreef:

  Wat heb jij ontdekt?
  Verliefdheid.
  Houden van.
  Maar ik denk niet van een ander,
  Maar van jezelf.
  Je bent mooi en goed zoals je bent.

  Ben benieuwd of ik het begrepen heb.
  Liefs @Pubbiedus

 2. Mark Mark schreef:

  Mooie reactie iig Dank 🙂
  Deels zit er wat in.
  Dat wat ik ontdenkt heb, heb ik geaccepteerd.
  En hierdoor kan ik er dus wat mee 🙂

 3. Judith schreef:

  Het accepteren dat je van meerdere mensen kan houden!! En daar de intimiteit mee wilt delen

 4. Mark Mark schreef:

  Het zit wel enigzins in het houden van.
  Sowieso houd ik van meerdere mensen, maar intimiteit deel ik met 1 persoon.
  Denk meer in de richting , hoe.

 5. Judith schreef:

  Spiritueel

 6. Mark Mark schreef:

  In zekere zin kan dat wel de ervaring zijn 😉

 7. Begona schreef:

  Wat mooi ik ben het helemaal met je eens intimiteit deel je met 1 iemand en anders moet je als persoon alleen blijven en dan kan je overal plukken.

 8. oboemanl100 schreef:

  Je hebt een master-slave configuratie

 9. Mark Mark schreef:

  In de roos 🙂

Een reactie maakt mij blij

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.