De Universiteit had begin dit jaar een nieuw keuzevak aan de studie “algemene sociale wetenschappen” toegevoegd. Met veel tamtam had de Universiteit campagne gevoerd om studenten te werven voor deze studie met het keuzevak als lokkertje. Ze hadden een onbekende maar veel belovende professor aan hun imposante lijst van docenten toegevoegd die het vak GELUK zou gaan geven.

De campagne was succesvol met als resultaat dat op de eerste college dag de hele zaal vol met leergierige studenten zat. Vol verwachting zat de een te tikken met zijn pen terwijl de ander haar blik bleef richten op de deur. Een deur die niet open ging, geen professor die de zaal betrad. Geen motiverende teksten door een bevlogen man. Na een kwartier besloten de eerste studenten de ruimte al lachend te verlaten. Elke maandag hierna was niet anders en het aantal leerlingen dunde gestaag uit. Uiteindelijk bleef de zaal leeg en werd de universiteit bedolven onder kritiek van de studenten en ouders.

Geen lessen in geluk, tenminste dat was de ervaring van de studenten. Toch was daar een toets. Een toets met maar een vraag. “beschrijf in eigen bewoording de geluksdocent”. Vele vellen bleven leeg of werden vol met kritiek geschreven over het niet aanwezig zijn van de docent. Wat de studenten gemist hadden was dat het antwoord in de vraag stond. Geen besef van wat ze mis hadden gedaan waren de uitslagen voor de studenten zeer teleurstellend.

Uiteindelijk liepen de gemoederen bij de studenten en ouders zo hoog op dat de media werd opgezocht. De universiteit werd afgedaan als fraudeur op elke voorpagina van de kranten.

 

De dag erna kwam de reactie van de universiteit.

Met de kop “experiment mislukt” In het artikel werd uitleg geven.

Geluk kan je niet aangeleerd worden. Geluk zit in jezelf.

Er is niet 1 veel belovende professor. Iedereen is zijn eigen geluksdocent.

Een reactie maakt mij blij

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.