20160216_111143 300Er was eens een trotse vader van twee zoons.
Ik schrijf hier bewust was. Niet omdat ik, de vader, geen vader meer ben. Ook niet omdat ik niet meer trots ben op mijn kinderen. Juist het tegendeel. Zo niet nog trotser. Waarom dan was?

Zoals vaker is niets wat het lijkt. Zo ook in het geval van mijn kinderen. Mijn oudste is daar een mooi voorbeeld van. Die geen zoon maar een dochter bleek. Het jongen zijn, wat haar uiterlijk leek vermoeden, was niet wie zij was. Naarmate ze ouder werd, werd steeds duidelijker dat zij een zij was en geen hij. Hoe trots kan een vader dan zijn wanneer blijkt dat zij al heel vroeg hier uiting aangaf. In woord en daad.

Inmiddels is zij bijna negen en gaat al bijna een jaar als meisje door het leven met deels het uiterlijk van een jongen. Overigens is haar dagelijks uiterlijk al zo ontwikkeld dat niemand bij het zien over haar zal twijfelen. Alleen bij het omkleden is nog te zien wat ze niet is.

Ik ben dus trots op haar, maar ook op het feit dat haar verhaal, door mij verteld, de inspiratie is geweest voor het ontstaan van het eerste boek over genderdysforie geschikt voor de leeftijdsgroep van mijn dochter.

Ik heb het boek tijdens het ontstaan al meerdere malen mogen lezen en keer op keer werd ik geraakt. Nu ik het boek echt in handen kan houden en heb mogen voorlezen aan mijn kinderen blijf ik diep geraakt. Geraakt omdat het zo mooi en treffend is geschreven en is voorzien van hele mooie prenten, om het verhaal te onderstrepen.

Dit boek zou iedere ouder moeten hebben en zeker ouders met een kind vergelijkbaar aan mijn dochter. Ook elke school en instantie, die te maken hebben met kinderen van de basisschool, is het eigenlijk verplicht.

Dit mooie boek, geschreven door Jolanda Haverkamp en geïllustreerd door Anita de Vries, is nu verkrijgbaar. Hieronder de links:

https://www.bol.com/nl/p/goos/9200000051452842/

http://www.graviant.nl/sociaal-emotioneel-welzijn-ontwikkeling-vaardigheden/goos-genderdysforie.html

 

Ik heb hem al, nu de rest van Nederland!

Een reactie maakt mij blij

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.